MENIU

Poşta Română a raportat în 2009 primele pierderi în 17 ani

Poşta Română

Potrivit oficialilor companiei, în primul semestru, instituţia a raportat o pierdere de aproximativ 40 milioane de lei (circa 9,4 milioane de euro), în timp ce în perioada similară a anului 2008 profitul brut a fost de 79 milioane de lei (circa 21,4 milioane de euro).

Pentru prima oară în ultimii 17 ani, Compania Naţională Poşta Română (CNPR) a înregistrat pierderi, după primele şase luni ale anului, din cauza creşterii cheltuielilor de exploatare provenite din contractele încheiate în semestrul doi al anului trecut.

Potrivit oficialilor companiei, în primul semestru, instituţia a raportat o pierdere de aproximativ 40 milioane de lei (circa 9,4 milioane de euro), în timp ce în perioada similară a anului 2008 profitul brut a fost de 79 milioane de lei (circa 21,4 milioane de euro). \"Poşta Română a înregistrat profit în fiecare an, începând din 1992, primul an de la înfiinţare (când s-a separat de Romtelecom - n.red). Deteriorarea rezultatului brut a fost determinată de creşterea considerabilă a cheltuielilor de exploatare provenite din contractele încheiate în a doua jumătate a anului 2008, efectele acestora fiind înregistrate în 2009\", au declarat oficialii companiei pentru Business Standard.

Aceştia au explicat că \"se fac eforturi\" pentru renegocierea valorii unor contracte, astfel încât să poată fi recuperată pierderea în perioada imediat următoare. Potrivit Bugetului de Venituri şi Cheltuieli pe anul 2009, aprobat prin Hotărâre de Guvern, Poşta Română ar trebui să încheie anul cu un profit brut de 4,87 milioane de lei. Citeşte mai mult în Business Standard

Mai multe articole despre:
Poşta Română pierderi Business Standard