MENIU

Porumboiu acuză: Serea a venit cu o temă foarte clară, nu a fost nimic curat!

Foto: NewsIn

Patronul clubului FC Vaslui, Adrian Porumboiu, l-a acuzat pe arbitrul Ionică Serea că "a venit cu o temă foarte clară" la semifinala pierdută cu CFR Cluj în Cupa României, scor 0-2, şi consideră că maniera de arbitraj a fost "o comandă" din partea FRF şi a preşedintelui Mircea Sandu.

"Omul a venit cu o temă foarte clară, a venit cu observator, cu Dan Petrescu, ceea ce arată că nu a fost nimic curat. Mircea Sandu nu e străin de asta. Îmi pare rău că l-am respectat, dacă el nu mă respectă. Cine altcineva poate să-şi permită ce a făcut Serea aici, când se întâmplă ce se întâmplă azi cu arbitrajul românesc? Nu putea să facă de capul lui. Toată maniera de arbitraj a fost părtinitoare, într-o singură direcţie. E o ruşine ce s-a întâmplat azi. e prea mare mizerie în fotbal. Cei de la federaţie sunt cei maimari nesimţiţi posibili, indiferent ce funcţie au", a spus Porumboiu, care susţine că înaintea meciului centralul Serea a făcut masaj în vestiarul celor de la CFR Cluj.

"Asistentul Vidan, când s-a fluierat sfârşitul jocului, a sprintat spre tunel de parcă îl aştepta cineva", a adăugat Porumboiu, la GSP TV.

Oficialul vasluian reclamă un penalty neacordat la un duel în careu între Wesley şi De Sousa: "A fost fault clar la Wesley. Avea prim planul şi nu avea de ce să se împiedice singur. A fost fault clar, penalty fără niciun fel de dubiu!".

Porumboiu crede că nu s-a dorit ca FC Vaslui să ajungă în cupele europene. "Clujul e o echipă frumoasă, estetică, cu forţă, cu influenţă, are de toate. Noi ne jucam şansa pentru Europa şi au fost interese foarte mari, au stat 4-5 echipe pe marginea acestui meci ca noi să pierdem. Ştim să pierdem atunci când e corect, dar la cum a arbitrat Serea azi... Pe el îl reşapează la 7-8 luni, îl trimite să execute comenzile", a punctat Porumboiu.

Adrian Porumboiu a subliniat că nu are nimic să le reproşeze jucătorilor şi antrenorului Viorel Moldovan după acest meci, deşi înaintea jocului se zvonea că partida din semifinala Cupei României ar putea fi ultima a tehnicianului la Vaslui. "Cum să mă iau de jucători după un asemenea meci? Sau de Moldovan? Ce-s nebun? Că puteau să înscrie, e adevărat, dar... Echipa m-a mulţumit".

În pauza meciului de la Urziceni, într-o intervenţie telefonică la GSP TV, vicepreşeditnele CCA, Dan Lăzărescu, a afirmat că în prima repriză FC Vaslui ar fi trebuit să beneficieze de două penalty-uri şi că golul marcat de Diego Ruiz a fost precedat de un ofsaid.