MENIU

Portarul naţionalei Germaniei a lăsat o scrisoare de adio înainte să se sinucidă

Foto: www.football-pictures.net

Reprezentanţii poliţiei au anunţat că fostul portar al echipei Hanovra, Robert Enke, a lăsat o scrisoare de adio înainte să se arunce în faţa unui tren, dar nu au făcut public conţinutul acesteia, potrivit ediţiei online a cotidianului Bild.

Presa germană scrie că fostul fotbalist a fost de mai multe ori la psiholog din cauza unor probleme personale. Împreună cu soţia lui a adoptat acum câteva luni un copil, la trei ani după ce propria lui fată a murit din cauza unor afecţiuni cardiace. Oficialii lui Hanovra susţin că acesta nu părea să aibă probleme şi au anunţat-o pe soţia lui şi poliţia după ce Enke nu a mai răspuns la telefon.

Purtătorul de cuvânt al poliţiei, Stefan Wittke, a anunţat că a fost vorba despre o sinucidere, iar jucătorul s-a aruncat în faţa unui tren care circula cu 160km/h. Incidentul s-a petrecut la o trecere de cale ferată din Neustadt am Ruebenberge, în apropiere de Hanovra. El a adăugat că Enke şi-a parcat autoturismul în apropierea căii ferate şi şi-a lăsat toate bunurile înăuntru, fără să închidă uşa.

"Simt o tristeţe imensă. Când vezi aşa ceva, orice altă problemă nu mai contează", a spus Franz Beckenbauer. Preşedintele Federaţiei Germane de Fotbal (DFB), Theo Zwanziger, a declarat că forul este în doliu şi toţi jucătorii şi oficialii sunt şocaţi de vestea pe care au primit-o.

Sute de suporteri au aprins lumânări şi au adus flori în faţa clubului Hanovra 96. 

Federaţia a anulat antrenamentul de miercuri al naţionalei de fotbal, iar jucătorii de la FC Barcelona, echipă la care Enke a evoluat în perioada 2002-2003, au ţinut un moment de reculerege înainte de meciul de marţi seară, din Cupa Spaniei.

Robert Enke, în vârstă de 32 de ani, avea 8 selecţii la echipa naţională a Germaniei, fiind rezervă la Campionatul European din 2008. El şi-a început cariera la Carl Zeiss Jena, după care a continuat la Borussia Monchengladbach (1996-1999), Benfica (1999-2002), dar şi la FC Barcelona, Fenerbahce şi Tenerife. Din 2004, el a evoluat pentru Hanovra 96.
Mai multe articole despre:
Germania tren sinucidere Robert Enke Hanovra 96