MENIU

Populaţia este sfătuită să se aprovizioneze din locuri autorizate

Românii sunt mai prudenţi cu cheltuielile pentru masa de Paşte, iar cei mai mulţi se orientează către alimente mai ieftine. Inspectorii sanitar-veterinari recomandă cumpărătorilor să fie atenţi la ce pun în coş şi oferă câteva sfaturi pentru a avea un Paşte fără probleme ce ţin de siguranţa alimentară.

Primul sfat: cumpăraţi produse tradiţionale numai din locuri autorizate. Dacă vreţi să cumpăraţi carne de miel, verificaţi la vânzător dacă acesta are un certificat de sănătate veterinară şi dacă pe carne există ştampila care atestă controlul animalului.

Nu cumpăraţi carne sacrificată în gospodării. Aceasta este destinată doar consumului propriu. De asmemenea, inspectorii sanitari-veterinari atrag atenţia să nu cumpărăţi carne dacă aceasta este expusă într-un loc cu temperaturi ridicate.

Când luaţi ouă, verificaţi dacă au data pe ele. Şi la produsele din lapte trebuie să ţineţi cont de anumite lucruri. Trebuie să fie etichetate şi să conţină informaţii despre identitatea producătorului şi data producerii.

Cozonacii, produsele de panificaţie, legumele de sezon trebuie cumpărate, de asemenea, din locuri amenajate şi autorizate. Nu în ultimul rând, inspectorii sanitar-veterinari va sfătuiesc să evitaţi magazinele mici care au expuse, în acelaşi loc, atât mărfuri alimentare, cât şi nealimentare.