MENIU

Populaţia britanică a depăşit 61 de milioane

Foto: RTV

Populaţia Marii Britanii a depăşit pragul de 61 de milioane. Potrivit statisticilor, în 2008 s-a înregistrat cea mai mare natalitate din ultimii 30 de ani. Peste 750.000 de copii au venit pe lume, aşa că experţii vorbesc despre un nou baby boom.

Raportul arată că în Marea Britanie, populaţia a crescut cu 400.000 de locuitori pe an, adică peste două milioane în total, din 2001 încoace. Creşterea e de două ori mai mare ca în anii 90 şi triplă faţă de anii 80. Unii experţi spun că în 2030, Marea Britanie va avea 70 de milioane de locuitori.

Populaţia Marii Britanii a crescut în pofida opririi exodului de est-europeni. Din cauza crizei economice, zeci de mii de oameni s-au întors în ţările de origine, iar numărul de iimigranţi noi a scăzut la jumătate. Pentru prima dată în ultimii 10 ani, natalitatea nu mai e influenţată decisiv de prezenţa străinilor. Totuşi, jumatate din copiii născuţi anul trecut provin din mame care nu s-au născut în Marea Britanie. Chiar şi în aceste condiţii, populaţia marii britanii îmbătrâneşte. În prezent există un milion trei sute de mii de oameni cu vârsta de peste 85 de ani. 

 

 

Mai multe articole despre:
Marea Britanie natalitate