MENIU

Ponta: În Coaliţie s-a stabilit să nu se susţină înfiinţarea de comisii pentru Berceanu şi Andronescu

Foto: verticalonline.ro

Vicepreşedintele PSD, Victor Ponta, a declarat, luni, că, la nivelul Coaliţiei, s-a stabilit să nu se susţină eventuale propuneri ale PNL de înfiinţare de comisii de anchetă pentru Radu Berceanu şi Ecaterina Andronescu, însă a admis că liderii PD-L s-au arătat \"supăraţi\" de înfiinţarea unei comisii Udrea.

"De acum încolo, s-a discutat că nu vom susţine comisii de anchetă pentru doamna Andronescu, pentru domnul Berceanu. Să oprim dacă se poate aceste lucruri", a spus Ponta.

"După ce am avut precedentul Nemirschi, Ridzi, probabil că ne oprim aici. Din punctul meu de vedere, ca ministru, ideea de a ţine miniştrii departe de bătălia politică mi se pare singura idee normală şi bună. Dar nu noi am fost cei care… n-aţi auzit vreodată un ministru PSD atacându-l pe preşedintele Traian Băsescu sau Guvernul. Invers, da", a completat Ponta, explicând că nu PSD a fost cel care a propus comisiile pentru Monica Ridzi şi pentru Elena Udrea.

Ponta a recunoscut, însă, că liderii PD-L s-au arătat "supăraţi" de înfiinţarea unei comisii de anchetă pentru Elena Udrea, însă nu au cerut încetarea activităţii acesteia.

"Au fost supăraţi de comisie, e adevărat, dar nu au cerut suspendarea comisiei. Au spus că orice problemă cu un ministru trebuie discutată întâi în Coaliţie. S-a discutat doar de faptul că, normal, premierul a spus că e o comisie parlamentară care îl anchetează pe un ministru şi nu s-a discutat în Coaliţie", a mai arătat ministrul.

Liderul PSD a mai spus că nu ştie dacă PNL a propus social-democraţilor înfiinţarea altor comisii pentru miniştrii PD-L, explicând că el nu este ministru al relaţiei cu PNL, ci al relaţiei Guvernului cu Parlamentul.

"Nu ştiu. Eu mă ocup de relaţia Guvernului cu Parlamentului. Ştiu, de obicei, ce se întâmplă în Parlament, dar nu ştiu ce a propus PNL-ul, dacă a propus ceva PSD-ului. Nu sunt ministrul relaţiei PSD-PNL. Nu-mi doresc lucrul ăsta", a încheiat Ponta.