MENIU

Ponta a anunţat o nouă întâlnire cu ONG-urile pe Coduri, săptămâna viitoare

Foto: heeloo.ro

Membrii subcomisiilor parlamentare pentru elaborarea Codurilor Penal şi Civil vor discuta din nou cu societatea civilă pe tema celor două proiecte de acte normative la începutul săptămânii viitoare, a declarat ministrul pentru Relaţia cu Parlamentul, Victor Ponta.

"Marţea viitoare ar fi a treia oară când am adresat o invitaţie publică tuturor celor care aveau amendamente. S-au făcut şi ieri amendamente, şi săptămâna trecută, sper că şi săptămâna viitoare, dacă ne-a mai scăpat ceva după ce s-au uitat şi specialiştii de la Ministerul Justiţiei", a declarat Ponta, la începutul şedinţei de miercuri a Executivului.

Premierul Emil Boc a declarat că, după ce va fi definitivat conţinutul celor două acte normative, în forma în care acestea vor fi prezentate Parlamentului, mai este un interval de trei zile în care pot fi aduse amendamente. "Membrii Guvernului să aibă pe masă forma ultimă, cu care vom pleca în Parlament, menţionând faptul că mai există un interval de trei zile pentru eventuale amendamente care pot fi însuşite de către Guvern, dacă va fi cazul", a spus premierul.

Preşedintele subcomisiei pentru Codul Civil, Daniel Buda, a dat asigurări că Executivul îşi poate asuma răspunderea pe proiectele de Coduri Civil şi Penal, în forma modificată de comisii. "Sunt nişte instrumente juridice care într-adevăr corespund exigenţelor vremii", a spus acesta.