MENIU

Pomana poliţistului, într-un târg ilegal de carne

Venirea Crăciunului, bucuria celor care vând carne de porc la negru. În această perioadă, afacerile ilegale înfloresc. În toată ţara, samsarii se adună în târguri sau îşi vând marfa chiar la marginea şanţului. Iar oamenii cumpără! Se bucură că dau mai puţini bani pe carne decât în magazine, dar NU realizează pericolul la care se expun, pentru că marfa NU are aviz sanitar. Iar autorităţile se fac că NU văd şi NU iau nicio măsură. Ba mai mult, câteodată se transformă în clienţi. Doi poliţişti au fost surprinşi astăzi cumpărând carne de porc.. la negru. Urmăriţi un material realizat cu camera ascunsă.

În comuna Gălăteni din judeţul Teleorman funcţionează de peste 18 ani un târg ilegal de carne. Animalele sunt tăiate chiar în gara din comună iar carnea se vinde printre câini vagabonzi şi şobolani. Marfa nu are nici un aviz veterinar. Samsarii fac însă orice să te convingă că porcul a fost sănătos. Gustă din carne chiar sub ochii tăi.

Chiar dacă ştiu de existenţa acestui târg, autorităţile nu au luat nicio măsură. Poate şi pentru că printre clienţii abatorului în aer liber se află chiar oamenii legii. Chiar în această dimineaţă, doi poliţişti îmbrăcaţi în uniformă au apărut în târg. Merg ţintă la unul din vânzători.

Poliţiştii aproape că au golit taraba improvizată a omului. Deşi în sacoşă au peste douăzeci de kilograme de carne, abia dacă au plătit pentru cinci. Vânzătorul nu pare însă afectat de afacerea păguboasă. Oamenii legii cară cu greu sacoşele până la maşină. La vederea camerei de filmat, cumpărătorii în uniformă nu mai sunt foarte vorbăreţi.

Mai mult, celălalt poliţist îşi ia tălpăşiţa.
Mai multe articole despre:
null