MENIU

Poliţiştii nu vor să asigure paza secţiilor de votare la alegeri, a spus liderul SNPPC

Foto: NewsIn

Liderul Sindicatului Naţional al Poliţiştilor şi Personalului Contractual, Marin Gruia, a declarat la mitingul Alianţei Bugetarilor, că poliţiştii vor refuza să asigure paza secţiilor de votare la alegerile prezidenţiale, din cauza subfinanţării sistemului de apărare şi ordine publică.

Gruia a afirmat că pe stradă sunt tot mai mulţi infractori, din cauză că există un deficit de 8.000 de poliţişti. "Ministerul de Interne a primit un buget cu două luni mai puţin, adică până în noiembrie", le-a spus liderul sindical participanţilor la miting. Gruia a afirmat că îi roagă pe membrii Guvernului "să înveţe să se apere singuri", pentru că poliţiştii nu o vor mai face.

Liderul Sindicatului Naţional al Poliţiştilor şi Personalului Contractual din MAI a anunţat că sute de poliţişti din ţară, îmbrăcaţi în uniforme, participă la miting.

Potrivit lui Gruia, nemulţumirile sindicaliştilor sunt legate în principal de actuala formă a legii salarizării unice. "Actuala formă a legii salarizării unice nu mulţumeşte pe nimeni şi trebuie neapărat rediscutată", a spus Marin Gruia. Alte puncte ridicate de sindicalişti sunt: majorarea pensiilor, asigurarea protecţiei lucrătorilor, dezvoltarea economiei naţionale, noi locuri de muncă stabile şi salariul minim pe economie garantat, de 740 de lei în anul 2010 şi 1.300 de lei în anul 2014.

Totodată, la acţiunile de protest s-au alăturat şi sindicaliştii din Pro Lex, al doilea sindicat din domeniu.