MENIU

Poliţiştii nemţeni au reţinut doi tineri pentru criminalitate informatică

Foto: telegrafonline.ro

Poliţiştii nemţeni, cu sprijinul SRI Neamţ, au reţinut pe Aeroportul "Aurel Vlaicu" din Bucureşti doi tineri din Piatra Neamţ şi Bacău, despre care aveau informaţii că ar fi urmat să părăsească ţara cu destinaţia Olanda, în scopul săvârşirii de infracţiuni informatice.

"În bagajele celor doi au fost găsite componente ale unor dispozitive artizanale dedicate copierii datelor de identificare a cardurilor magnetice, disimulate în interiorul unui aparat foto şi un laptop în care erau instalate programe informatice, destinate folosirii echipamentelor de citire şi scriere a cardurilor cu bandă magnetică", au declarat marţi ofiţeri din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Neamţ.

Potrivit acestora, în urma percheziţiei domiciliare efectuate la locuinţa unuia dintre cei doi reţinuţi, au mai fost identificate şi alte componente ale unor dispozitive artizanale care puteau fi folosite în acest fel de criminalitate.

Procurorii DIICOT Neamţ au emis o ordonanţă de reţinere a celor doi tineri, în vârstă de 23 şi 39 de ani, pentru săvârşirea infracţiunilor de constituiere de grup infracţional organizat, deţinere de echipamente în vederea falsificării instrumentelor de plată electronice, efectuare de operaţiuni financiare cu mijloace de plată în mod fraudulos şi accesarea fără drept a unui sistem informatic. Cei doi tineri vor fi prezentaţi Tribunalului Neamţ cu propunere de arestare preventivă pentru 29 de zile.