MENIU

Poliţiştii i-au aşteptat pe tineri cu fiole alcooltest, la ieşirea din cluburi

Foto: Realitatea TV

Înainte să apuce să se urce la volan, sute de tineri au primit fiole alcooltest în care au fost invitaţi să sufle. Poliţiştii i-au aşteptat pe tineri la ieşirea din cluburi şi le-au arătat cât de uşor pot fi depistaţi dacă au consumat alcool. Speriaţi, majoritatea au renunţat să mai conducă. Alţii au ignorat avertismentele, iar acum trebuie să răspundă penal.

În România şi în alte 15 ţări, poliţiştii au proclamat noaptea dintre 17 şi 18 octombrie drept Noaptea Europeană fără Accidente. Zeci de oameni ai legii i-au aşteptat pe tineri să iasă din cluburi ca să le ofere fiole alcooltest.

"Ne adresăm generaţiei tinere, conştientizarea lor pentru faptul că dacă ai consumat băuturi alcoolice este interzis să conduci vehicule", a declarat Comisar şef Marian Motoc, director adjunct DPR.

Cei care nu băuseră deloc au primit drept recompensă o periuţă de voiaj şi un strugurel de buze. Nu toţi tinerii au fost la fel de norocoşi. Unii s-au întâlnit în trafic cu poliţiştii, iar suvenirurile au fost de natură penală.

Pentru condusul cu o alcoolemie de peste 0,8 la mie în sânge legea prevede o pedeapsă de până la cinci ani de închisoare. Aceeaşi pedeapsă este şi pentru cei care consumă droguri şi se urcă la volan.
Mai multe articole despre:
razie poliţie trafic droguri alcool tineri alcooltest fiole