MENIU

Poliţiştii germani au confiscat o pictură valoroasă, după ce a fost prezentată într-o emisiune TV

Foto: wordpress.com

Poliţiştii au confiscat o pictură valoroasă, despre care se crede că a fost furată de nazişti, după ce a fost prezentată într-o emisiune de televiziune.

Lucrarea din secolul 17, semnată de maestrul flamand Frans Francken cel Tânăr, ar fi fost expusă în sala de recepţii a lui Adolf Hitler, în Munchen, până în momentul în care oraşul a fost eliberat în 1945.

Pictura a ieşit la iveală după ce o rudă a unei femei de 93 de ani a adus-o într-un show de televiziune pentru a fi evaluată, în timp ce străbunica era în spital.

Un expert a recunoscut pictura la televizor şi a informat poliţia.

Ruda respectivă a predat tabloul - denumit The Sermon on the Mount (Paul in Lystra) – după ce poliţia a lansat un apel pentru a primi mai multe informaţii, după difuzarea emisiunii de televiziune.

"Nu suntem siguri că vom putea audia proprietarul tabloului. Doamna este foarte bolnavă, la vârsta de 93 de ani," a spus purtătorul de cuvânt al poliţiei din Munchen, Ludwig Waldinger.

Poliţiştii cred că pictura din 1606 a fost furată iniţial de nazişti şi expusă în sediul Fuhrer-ului, dar ulterior a dispărut.

Hitler adunase peste 700 de obiecte de artă valoroase pentru a organiza un muzeu de artă care să-i poarte numele, dar aproape toate lucrările au dispărut după război.

Ultimele documente arată că tabloul a aparţinut unei familii franceze şi că a fost cumpărat de un negustor de artă din Dresda, în 1943, a afirmat Waldinger.

Tabloul este evaluat la 100.000 de euro.

"Sunt foarte multe întrebări la care căutăm un răspuns," a mai spus el.
Mai multe articole despre:
Germania pictură Hitler