MENIU

Poliţiştii din Galaţi şi Brăila au confiscat peste 15 tone de făină

Foto: Realitatea TV

15 tone de făină şi peste 11 tone de tărâţe din grâu! Asta au confiscat poliţiştii din judeţele Galaţi şi Brăila de la comercianţii care nu aveau documente legale de provenienţă. Oamenii legii care au controlat mai multe centre de panificaţie şi au suspendat activitatea unei societăţi comerciale.

În urma unei acţiuni în judeţele Galaţi şi Brăila, la firmele din domeniul producerii şi comercializării produselor de panificaţie au fost descoperite numeroase nereguli. Pe parcursul acţiunii au fost verificaţi 16 agenţi economici, aceştia având 37 puncte de lucru, obiectul de activitate constând în procesarea cerealelor, producerea şi comercializarea produselor de panificaţie.

Ca urmare a verificărilor efectuate, poliţiştii au aplicat 21 de sancţiuni contravenţionale în valoare de 122.100 lei, au confiscat 15.000 kg de făină şi 11.350 kg de tărâţe din grâu, pentru care nu existau documente legale de provenienţă şi au suspendat activitatea de procesare a cerealelor la o societate comercială.

Totodată, au fost înregistrate şase dosare penale, în care sunt efectuate cercetări pentru săvârşirea infracţiunii de evaziune fiscală, administratorii societăţilor comerciale neînregistrând în evidenţele financiar-contabile veniturile obţinute din vânzarea unor cantiţăti de făină şi a produselor de panificaţie fabricate şi comercializate, bugetul de stat fiind prejudiciat cu peste 132.000 lei.

Mai multe articole despre:
Galaţi poliţie Brăila confiscare panificaţie făină