MENIU

Poliţiştii de frontieră au prins, în două zile, 37 de migranţi care încercau să iasă ilegal din România

Foto: RTV

Poliţiştii de frontieră au prins, în doar 2 zile, 37 de migranţi care încercau să iasă ilegal din România, fie în baza unor documente de identitate false, fie pe la frontiera verde, anunţă Poliţia de Frontieră, printr-un comunicat de presă.

Primul caz a fost înregistrat la PTF Valea lui Mihai - jud. Bihor, unde s-au prezentat, pe sensul de ieşire din ţară, călătorind într-un autoturism, doi cetăţeni polonezi, însoţiţi de trei afgani, arată comunicatul.

Din cercetări, a rezultat că cei trei sunt, într-adevăr, cetăţeni afgani, dar cu alte date de identitate, toţi  în vârstă de 17 ani, solicitanţi de azil în ţara noastră.

La cercetări, tinerii au declarat că, prin intermediul unui conaţional, aflat în Belgia, şi-au obţinut documentele false şi s-au întalnit cu cei doi polonezi. Aceştia urmau să-i transporte în Belgia, primind, în schimb, suma de 1.500 euro. 

Un alt caz  s-a înregistrat, sâmbătă, la PTF Aeroport Henri Coanda, unde, la o cursă în direcţia Londra, s-au prezentat, pentru a ieşi din ţară un bărbat şi o femeie, însoţiţi de un copil în vârstă de 3 ani, care s-au legitimat cu paşapoarte bulgăreşti.

În urma verificării documentelor, poliţistul de frontieră a stabilit că acestea sunt falsificate prin ştergerea şi rescrierea filei cu date informatizate.

Din cercetări a rezultat că cei trei sunt cetăţeni sirieni, rezidenţi în Bulgaria şi intenţionau să ajungă fraudulos în Anglia, în baza documentelor bulgăreşti falsificate.

Tot week-end-ul trecut, la graniţa de vest, politiştii de frontieră au depistat cinci persoane, care au încercat să treacă ilegal frontiera, peste câmp, în Ungaria, pentru a ajunge în ţări din Spaţiul Schengen.

În urma verificărilor efectuate, s-a stabilit că cei în cauză sunt cetăţeni din Republica Moldova, cu vârste cuprinse între 20 şi 53 ani, care au intrat în România, folosindu-se de paşapoartele personale.

Un alt cetăţean moldovean, în vârstă de 37 ani, a fost depistat, sâmbătă, de politiştii de frontieră din cadrul Sectorului PF Diosig - Jud. Bihor, în timp ce încerca să treacă ilegal în Ungaria, urmând cursul râului Barcău.    

Vineri, poliţiştii de frontieră arădeni au depistat, ascunşi într-un autocamion condus de un cetăţean austriac ce avea ca destinaţie Austria, 26 de cetăţeni turci care intenţionau astfel să iasă ilegal din România. Politiştii de frontieră le-au întocmit cetăţenilor turci acte premergatoare începerii urmăririi penale sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tentativă de trecere ilegală a frontierei, iar şoferul este cercetat pentru trafic de migranţi.