MENIU

Poliţiştii dâmboviţeni care sancţionat-o pe judecătoarea Elena Turcu aşteaptă de un an şi jumătate ca justiţia să se pronunţe şi în cazul lor

Foto: Realitatea TV

Şi-au făcut datoria, iar de doi ani au de tras. Poliţiştii dâmboviţeni care sancţionat-o pe judecătoarea Elena Turcu, pentru că ar fi condus sub influenţa băuturilor alcoolice, aşteaptă de mai bine de un an şi jumătate ca justiţia să se pronunţe şi în cazul lor. Doar după o decizie definitivă îşi pot recupera banii reţinuţi din leafă pentru că au fost cercetaţi penal. Elena Turcu a depus plângere împotriva lor că ar fi agresat-o şi ar fi lipsit-o ilegal de libertate în noaptea producerii accidentului.

Imediat ce procurorul de caz a dat soluţia de neîncepere a urmăririi penale în cazul ei, judecătoarea a depus plângere penală împotriva celor trei poliţişti care au sancţionat-o. Procurorul i-a considerat însă nevinovaţi. Elena Turcu a atacat decizia de neîncepere a urmăririi penale în instanţă. Şi a găsit un coleg de breaslă care i-a transformat pe agenţii de circulaţie în inculpaţi.

"Nu ştiu dacă e normal ca noi să fi ajuns în faţa justiţiei din moment ce am fost în timpul programului. A fost alegerea doamnei Turcu să ne dea în judecată pe noi personal", a declarat Sorin Mutu.

În consecinţă, conform procedurii cei trei poliţişti au fost sancţionaţi. Adică li s-a tăiat un sfert din salariu şi, mai ales, nu îşi vor mai putea desfăşura nici atribuţiile. În loc să-i sancţioneze pe şoferii năbădăioşi, aceştia s-au ocupat mai bine de jumătate de an de îngrijirea maşinilor de serviciu sau de starea vremii. În plus, mergeau cel puţin de două ori pe lună în instanţă.

Dosarul poliţiştilor este acum la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Instanţa Supremă a decis în noiembrie anul trecut să îl retrimită la Curtea de Apel Braşov. Au trecut nouă luni de atunci şi dosarul încă nu a parcurs acest traseu. Acum este vacanţă judecătorească. Aşa că vor mai aştepta cel puţin o lună.