MENIU

Poliţişti de frontieră l-au cautat pe copilul dispărut la Rânca cu aparate de termodetecţie

Foto: RTV

Şapte poliţişti de frontieră din Teleorman şi Constanţa, având cu ei aparate portabile de termodetecţie, s-au alăturat echipei care l-a cautat în zona staţiunii Rânca din Gorj pe copilul dispărut de şase zile.

Aparatele poliţiştilor pot detecta o persoană, în cazul în care este în viaţă, de la câţiva kilometri. Autorităţile implicate în acţiunea de căutare a băiatului iau în continuare în calcul toate posibilităţile.

"Ştim foarte clar că băiatul iubea pădurea şi îi plăceau animalele. A fost văzut ultima dată pe un drum din apropierea unei păduri, lângă o stână de oi, la câteva ore după ce îi spusese mamei sale la telefon că văzuse măgăruşii ciobanilor şi era foarte încântat de aceste animale. Ce putem crede mai mult decât că s-a rătăcit în lipsa oricărui alt indiciu? Să sperăm că se va repeta situaţia fericită de acum câţiva ani, când, la sfârşit de iarnă, am găsit o fată în viaţă după o săptămână de rătăcire pe munte, la 25 de km de locul în care fusese văzută ultima dată", a afirmat Viorel Caragea, comandantul şef al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Gorj.

Comisarul şef Viorel Caragea a afirmat că echipele de căutare vor fi prezente în continuare pe munte şi vor continua să îl caute pe băiat. Şeful IPJ Gorj a spus că, deocamdată, căutările efectuate în teren nu au dus la descoperirea niciunui indiciu despre locul în care s-ar putea afla copilul. Rătăcirea în munţi rămâne cauza cea mai probabilă a dispariţiei copilului, după ce acesta a fost văzut ultima dată în viaţă pe un drum, la 200 de metri de cabană, în apropierea unei păduri.

Potrivit presei scrise constănţene, familia micuţului Constantin Velcev este originară din Chişinău. Tatăl, Feodor Velcev, a venit în România, în Constanţa, în anul 1991, câştigându-şi traiul din afaceri. Diferenţa de vârstă dintre el şi Olga (30 ani), mama lui Costea, este de 21 de ani. Cei doi au divorţat în urmă cu 2 ani, copilul rămânând în grija mamei. Constantin Velcev nu este înscris nici la grădiniţă şi nici la şcoală. Micuţul locuia în Techirghiol cu mama sa şi cu iubitul acesteia, Vasile Păduraru. Olga deţine un magazin în localitate. De asemenea, mai trebuie menţionat că micuţul Constantin Velcev suferă de o deficienţă de vorbire, fiind sub tratament, şi are şi probleme locomotorii. Copilul nu vorbeşte bine nici limba rusă, nici cea română.
Mai multe articole despre:
munte copil dispariţie căutare Rânca