MENIU

"Poliţist, adjectiv", cel mai comentat film românesc în blogosferă. Nicolaescu, cel mai discutat regizor

Foto: Realitatea.net

Filmul realizat de Corneliu Porumboiu a adunat luna trecută 266 de comentarii pe blogurile româneşti. Maia Morgenstern şi Dan Puric sunt actorii cu cea mai bună vizibilitate în blogosfera românească

Dintre cele 33.912 bloguri monitorizate de ZeList în luna august, peste 11.000 au avut cel puţin o postare, arată ultimul barometru al blogosferei româneşti.

Tema ultimului raport întocmit de ZeList este cinematografia românească, iar la iveală au ieşit cele mai comentate filme, actriţe, actori şi regizori ale lunii august.

Câştigătorul premiului Un certain regard la festivalul de la Cannes, filmul Poliţist, adjectiv a avut 266 de menţionări pe blogurile autohtone. Pe podium au mai urcat Elevator (249 comentarii) şi  4 luni, 3 săptămâni şi 2 zile (154 comentarii).

Actriţa despre care s-a vorbit cel mai mult pe bloguri în august a fost Maia Morgenstern, care a beneficiat de 229 de comentarii. Anamaria Marinca (218 comentarii), Daniela Nane (186 comentarii), şi Oana Pellea (173 comentarii) ocupă următoarele poziţii în clasament.

La categoria actori, Dan Puric conduce detaşat cu peste 1.000 de pomeniri în blogosferă, urmat la distanţe relativ egale de veteranii Florin Piersic (608 comentarii) şi Sergiu Nicolaescu (601 comentarii).

Multifuncţionalul Sergiu Nicolaescu se revanşează însă la rubrica regizori, unde ocupă primul loc. “Nemuritorul” îi devansează pe cineaştii din noua gardă, Cristian Mungiu (385 comentarii) şi Cristi Puiu (169 comentarii).

Cele mai comentate 5 bloguri din august:
1. monden.info

2. morar.catavencu.ro

3. zoso.ro

4. patrasconiu.blog.cotidianul.ro

5. cabral.ro