MENIU

Poliţia va rezilia protocoalele de colaborare cu firmele de pază

Foto: RTV

După scandalul de la Mall, Poliţia Capitalei va rezilia protocoalele de colaborare cu şapte firme de pază. Acestea aveau încheiate acorduri prin care agenţii firmelor se obligau să cheme poliţia în cazul în care observau infracţiuni. Patronatul Serviciilor de Securitate este nemulţumit de această decizie.

După scandalul de la Mall, Poliţia Capitalei a decis să rezilieze protocolul de colaborare cu firma de pază implicată în altercaţii.

"Un astfel de protocol de colaborare cu societatea respectivă a fost încheiat la nivelul Poliţiei Capitalei. El însă a fost denunţat la scurt timp având în vedere evenimentele respective şi pentru a nu se da nici o interpretare având în vedere că cercetarea era în curs de desfăşurare", a declarat Christian Ciocan, purt. cuv Poliţia Capitalei.

În acest moment mai există şase astfel de protocoale cu firme de pază din Bucureşti. Poliţia Capitalei a anunţat că şi acestea vor fi reziliate.

"Nu mi se pare corect să afecteze colaborarea cu celelalte firme. Acea înţelegere care s-a făcut la Poliţia Capitalei nu a fost făcută şi cu participarea noastră, a patronatului. Firmele au fost invitate după anumite criterii pe care nu le comentez", a afirmat Ion Popescu, preşedinte Patronatul Serviciilor de Securitate.

Poliţia Capitalei cerceteză 54 de agenţi de pază ai firmei implicate în scandalul de la Mallul din Drumul taberei. Agenţii au dosare penale pentru încăierare şi ultraj contra bunelor moravuri. În dosar mai este învinuit şi Bogran Oprea, patronul firmei.

Mai multe articole despre:
pază poliţie conflict firme contracte reziliere BGS