MENIU

Poliţia ungară oferă recompensă de un milion de forinţi pentru prinderea ultimului suspect în cazul Cozma

Foto: ziare.com

Ancheta în cazul uciderii lui Marian Cozma continuă în forţă. Un singur suspect mai este liber. Poliţia ungară a pus o recompensă de un milion de forinţi pentru informaţii care pot duce la prinderea acestuia.

Pe de altă parte, un nou scenariu, lansat de presa maghiară, pe baza informaţiilor primite de la poliţie, arată că altercaţia nu ar fi pornit de la barmaniţă şi că ar fi avut legătură directă cu sportivul român, atacat fără motiv de grupul de rromi.

Poliţia ungară a reconstruit în detaliu evenimentele din seara crime. Sportivii clubului de handbal Veszprem sărbatoreau la etajul superior al restaurantului naşterea copilului unui coleg. După un timp, Cozma, Pesici şi Sesum au coborât la parter, în discotecă, să danseze. La un moment dat au intrat în restaurant 27 de romi, puşi pe harţă. Trei dintre ei, Raffael Sandor, Ivan Sztojka şi Németh Győző, au coborât şi ei în discotecă. Raffael s-a legat fără niciun motiv de Marian, care dansa împreună cu prietena lui. A izbucnit o altercaţie.

Camerele de luat vederi nu au înregistrat imaginile din incinta discotecii. Se pare totuşi că acesta este momentul în care Cozma a primit o lovitură de cuţit, în spate. Însoţit de ceilalţi doi colegi, Cozma a încercat să fugă. Acesta este momentul suprins de camerele de luat vederi, pe scările discotecii, când tricoul lui era deja însângerat. Cei trei sportivi au fost urmăriţi de agresori. Cozma a fost atunci înjunghiat de Raffael în inimă, iar ceilalţi doi i-au lovit pe Sesum şi pe Pesici. Dacă reconstituirea este corectă, atunci asasinul lui Marian este deja pe mâna poliţiei. Dar ancheta continuă şi, până la dovedirea acestui scenariu, mai este mult timp.

Oamenii legii îl caută pe Ivan Sztojka. Poliţia ungară a pus chiar şi o recompensă, de un milion de forinţi, echivalentul a 3.500 de euro, pentru informaţii care pot duce la prinderea ultimului dintre suspecţi. În ceea ce priveşte expulzarea celorlalţi doi suspecţi arestaţi în Austria, se pare că procedura va dura mult mai mult decât s-a prevăzut iniţial. Dacă ei se declară de acord cu expulzarea, atunci vor ajunge în mai putin de o săptămână în Ungaria. În caz contrar, procedurile pot dura chiar şi două luni.

Mai multe articole despre:
asasinat poliţie suspect Recompensă Marian Cozma