MENIU

Poliţia Rutieră vrea să reintroducă proba de poligon pentru obţinerea permisului

Foto: poukotva.hr
Poliţia Rutieră doreşte să modifice modalitatea de obţinere a permisului auto.

Poliţia Rutieră vrea să reintroducă proba de poligon pentru obţinerea permisului , precum şi schimbarea modalităţii de obţinere a permisului de conducere auto. Autorităţile doresc şi găsirea unei soluţii legale pentru interzicerea detectoarelor radar.

Comisarul şef Gino Boşman, reprezentantul Direcţiei Poliţiei Rutiere din IGPR, a declarat, miercuri, într-o conferinţă de presă, că împreună cu Direcţia Regim Permise din Ministerul de Interne şi cu Autoritatea Rutieră, vrea să propună schimbarea modalităţii de obţinere a permisului auto, prin introducerea probei de noapte, în poligon şi a unor cursuri de conducere preventivă.

Boşman a spus că aşteaptă numirea ministrului la MAI, pentru a-i propune găsirea unei modalităţi legale pentru interzicerea detectoarelor radar.

Boşman a mai declarat că, deşi anul trecut s-au ridicat cu 20% mai multe permise auto şi s-au dat mult mai multe amenzi, numărul accidentelor grave a crescut, asta arătând că problema este în altă parte. În acest context, el a vorbit despre necesitatea unor investiţii în infrastructură, despre nevoia de educaţie rutieră, dar a unor investiţii în forţele şi resursele Poliţiei.

Comisarul şef, Lucian Diniţă, Direcţia poliţiei Rutiere din IGP, a declarat la Realitatea te priveşte că s-a pus în discuţie o testare a şoferilor pe timp de noapte dar "nu s-a dorit altceva decât reducerea numărului evenimentelor rutiere produse pe timp de noapte".

Declaraţiile comisarului şef au fost făcute cu ocazia lansării proiectului european Life Save, derulat în 26 de ţări europene.

Acesta urmăreşte reducerea numărului accidentelor rutiere. Tot prin acest proiect, se doreşte ca, în toate cele 26 de state, să ajungă la fiecare poliţist un ghid de bune practici, care conţine îndrumări utile în aplicarea procedurilor legale privind "arta" comunicării cu participanţii la trafic şi în folosirea tehnicii din dotare.

Mai multe articole despre:
schimbări Poliţia Rutieră permise auto