MENIU

Poliţia l-a imobilizat pe românul care ameninţa că îşi va da foc la CEDO

Foto: romanialibera.ro

Poliţia l-a imobilizat pe bărbatul de origine română care se baricadase în holul CEDO şi ameninţa că îşi va da foc, relatează AFP.

Bărbatul a depus o plângere împotriva Germaniei în 2007, în legătură cu care s-a decis că nu poate fi primită, urmată de o a doua plângere în 2008, în curs de examinare, a spus un purtător de cuvânt al CEDO.

Bărbatul cere despăgubiri Germaniei, dar motivele nu sunt clare. "Cere o sumă mare de la Germania", a spus purtătorul de cuvânt, precizând că, din cele spuse de bărbat, reiese că ar fi victima unei încălcări a dreptului la un proces echitabil.

Bărbatul s-a prezentat la ora 11:30 (12:30, ora României) la intrarea în Palatul Drepturilor Omului, accesul i-a fost blocat de paznici şi atunci a scos dintr-o geantă o canistră de benzină. A început să se stropească, ameninţând că îşi va da foc.

În jurul orei 12:30 (13:30, ora României), a fost imobilizat de mai mulţi poliţişti, în timp ce discuta cu grefierul având mai multe hârtii în mână, a spus un jurnalist AFP. "Poliţiştii au profitat de moment, bărbatul având mâinile ocupate, şi l-au neutralizat", a spus purtătorul de cuvânt al CEDO.

Bărbatul a fost stropit rapid cu apă, apoi i-au fost scoase hainele, în spatele unei paravan. 28 şefi de state şi de guverne sunt aşteptaţi la Strasbourg pentru summitul NATO din 3-4 aprilie.

Mai multe articole despre:
Germania protest CEDO plângere român