MENIU

Poliţia l-a identificat pe proprietarul maşinii din care s-a aruncat un cocktail Molotov la Cluj - VEZI VIDEO EXCLUSIV

foto: RTV
Agresorii circulau cu o maşină cu farurile stinse
Raluca Seucan, purtător de cuvânt IPJ Cluj, a declarat că proprietarul autoturismului din care s-a aruncat molotovul a fost identificat

Poliţiştii clujeni au identificat posesorul maşinii din care a fost aruncat un cocktail Molotov, în noaptea de vineri spre sâmbătă, în faţa unui club din Cluj-Napoca, iar câţiva martori sunt audiaţi în prezent la Poliţia Municipală Cluj-Napoca.

Un individ a aruncat un cocktail Molotov dintr-o maşină care se afla în mişcare, iar explozibilul artizanal a căzut iniţial pe parbrizul unui taximetru parcat în faţa clubului, iar apoi a ajuns pe trotuarul pe care aşteptau şapte persoane, potrivit unor imagini surprinse de o cameră de luat vederi amplasată la intrare în club.

Sticla incendiară a explodat lângă un grup de clienţi, dar nimeni nu a fost rănit. Incidentul s-a petrecut în timp ce sute de poliţişti scormoneau Clujul în căutarea autorilor atacului armat de la Banca Transilvania.

Toată acţiunea a fost filmată de camerele de supraveghere ale clubului. Potrivit Ralucăi Seucan, purtător de cuvânt IPJ Cluj, patronul localului a depus plângere la poliţie abia duminică seara.

Şi comisarul şef Ioan Herdea-Rus, şeful Poliţiei Municipale, a declarat luni că patronul clubului After Eight, de pe strada Brassai, a sesizat abia duminică seară poliţia cu privire la incidentul produs sâmbătă dimineaţa, în jurul orei 4.00. "Noi nu am fost sesizaţi de incident decât duminică seara. Am mers la faţa locului, dar nu am avut ce cercetări să mai facem, deci nu ştim exact ce era în acel recipient. Am vorbit cu taximetristul, care este dintr-o localitate din judeţul Cluj, el a spus că nu ştie nimic. Urmează să vină la audieri. Până în prezent am audiat o parte a persoanelor care aşteptau pe trotuar", a afirmat Herdea-Rus.

Raluca Seucan a declarat că proprietarul autoturismului din care s-a aruncat molotovul a fost identificat pe baza înregistrărilor puse la dispoziţie de conducerea clubului. Proprietarul maşinii se află la sediul poliţiei şi a declarat că a împrumutat maşina unor prieteni. Aceştia sunt vor fi aduşi la sediul poliţiei pentru a fi supuşi cercetărilor.

"Pe lângă verificările legate de elucidarea cazului, inspectorul-şef a dispus efectuarea unei anchete interne la nivelul Poliţiei Municipiului Cluj-Napoca pentru a vedea modul în care s-a acţionat", a mai spus purtătorul de cuvânt al IPJ Cluj.

CITEŞTE ŞI

Jaf armat la o bancă din Cluj

Dan Nica: Banca de la Cluj a fost jefuită mai simplu decât o tonetă din piaţă

Jefuitorii de bănci operează într-un timp foarte scurt 

Mai multe articole despre:
atac Cluj-Napoca club sticlă incendiară