MENIU

Poliţia face controale de identitate pe străzile din Chişinău şi pe drumurile către Capitală

Foto: NewsIn

Forţe de ordine suplimentare au fost aduse la Chişinău pentru a menţine controlul asupra clădirilor guvernamentale şi ale radioteleviziunii de stat, iar poliţia procedează la controale de identitate pe străzile din oraş şi pe drumurile care merg spre capitală, relatează RIA Novosti. La intrarea în oraş poliţiştii au instituit baraje, potrivit agenţiei ruse de ştiri.

Peste 100 de poliţişti au fost răniţi marţi în timpul incidentelor de la Chişinău, dar poliţia deţine în prezent controlul în capitală, a declarat pentru RIA Novosti purtătoarea de cuvânt a Ministerului moldovean de Interne, Alla Meleca.

Acţiunile de protest au degenerat marţi transformându-se într-o dezordine publică masivă la Chişinău. Manifestanţii, în marea lor majoritate tineri, au devastat sediul Parlamentului şi al Preşedinţiei. Potrivit poliţiei, opoziţia a adunat între 2.500 şi 4.000 de persoane luni şi 5.000 marţi. Alte surse vorbesc însă de zeci de mii de manifestanţi.

În afară de organizarea de noi alegeri, unii manifestanţi cereau unirea Moldovei cu România scandând "Noi suntem români" şi arborînd drapele ale ţării vecine, notează RIA Novosti.

"Pentru a menţine legea şi ordinea în Chişinău, poliţia a fost nevoită să recurgă la armament, dar au tras cu gloanţe oarbe", a declarat Alla Meleca. "În general, erau grupuri de tineri beţi", a adăugat ea.