MENIU

Poliţia din Veszprem a arestat al patrulea suspect în cazul uciderii lui Marian Cozma

foto: NewsIN

Poliţia din Veszprem a arestat al patrulea suspect în cazul uciderii lui Marian Cozma. Potrivit presei maghiare, suspectul, care se pare că poartă numele de Gabor, a fost reţinut la Budapesta şi interogat deja de anchetatori.

Acesta este al cincilea arestat în cazul Cozma. Primii suspecţi reţinuţi au fost Raffael Sandor, Nemeth Gyozo şi o femeie care care era în maşina suspecţilor, dar care a fost eliberată pentru că nu s-a dovedit implicarea ei. Cei trei au fost arestaţi în Austria, când încercau să ajungă în Italia. Cel de-al patrulea suspect, Ivan Sztojka, s-a predat vineri poliţiei.

Poliţa din Veszprem a dezvăluit că, după ce au fost urmărite înregistrările de la faţa locului, nu se poate vorbi despre atacul unui grup de 20-30 de persoane, ci de patru bărbaţi care i-au atacat pe handbalişti. Purtătorul de cuvânt al Poliţiei din Veszprem, Piroska Varadi, a spus că în urma investigaţiilor făcute a fost arestat şi P. Gabor. 

Pivotul echipei Veszprem, Marian Cozma, a murit, pe 8 februarie, după ce a fost înjunghiat mortal în zona inimii. Handbalistul român se afla într-un club din Ungaria, unde sărbătorea alături de coechipierii săi naşterea copilului unuia dintre aceştia. La un moment dat s-a iscat un scandal cu un grup de persoane de etnie rromă, în urmă căruia Cozma a fost înjunghiat în zona inimii, iar alţi doi colegi au fost grav răniţi. Marian Cozma a murit în drum spre spital, în timp ce Zarko Sesum a suferit mai multe fracturi craniene, iar Ivan Pesic a fost înjunghiat în zona rinichilor. 

Marian Cozma avea 26 de ani şi a activat la echipele Dinamo şi MKB Veszprem. Cu Dinamo, pivotul a câştigat titlul de campion în 2005, iar cu gruparea maghiară a cucerit titlul de două ori în 2007, 2008. În palmaresul românul mai este Cupa Cupelor câştigată în 2008 cu formaţia ungară.

Mai multe articole despre:
suspect ucidere Marian Cozma