MENIU

Poliţia din Chişinău le cere părinţilor să plătească "întreţinerea" tinerilor arestaţi

Foto: NewsIn

Părinţii tinerilor reţinuţi vor trebui să achite o taxă de 5 lei şi 90 de bani pe zi pentru "întreţinerea" acestora în comisariatele şi sectoarele de poliţie, relatează Jurnal de Chişinău în ediţia online.

Maria, mama unui tânăr reţinut de poliţie, a plătit 81 de lei, fiul ei fiind în arest pentru 15 zile la Comisariatul general de poliţie. "L-am căutat pe fiul meu cinci zile. M-au minţit că e la Comisariatul de poliţie din Taraclia. Acolo nu l-am găsit. Azi, m-am întors la Chişinău şi am aflat că e aici, la Comisariatul general. Este acuzat pentru instigarea maselor. Încă nu l-am văzut. Mi-au cerut să plătesc 81 de lei, pentru că, mi-a zis unul dintre poliţişti, îl hrănesc de trei ori pe zi", a spus mama tânărului. 

Cătălina Molodoi, specialist principal la Direcţia Relaţii cu Publicul din cadrul primăriei capitalei, prezentă în momentul în care poliţia a informat despre acest lucru părinţii, a spus că părinţilor li se oferă un talon, după ce achită suma. Poliţia ţine evidenţa într-un registru.

Părinţii au fost informaţi că pot să achite pe parcurs "întreţinerea" sau în ziua în care deţinutul este eliberat. Întrebat de unul dintre părinţii tinerilor arestaţi ce se întâmplă în cazul în care băiatul a fost reţinut pe nedrept, poliţistul a răspuns că "întreţinerea" trebuie oricum achitată.

Între timp, Procuratura Generală (PG) a anunţat că a "iniţiat procesul de revocare a măsurilor de reprimare sub formă de arest, care au fost aplicate în privinţa persoanelor care au participat la acţiunile de dezordini în masă din 7 aprilie".