MENIU

Poliţia a percheziţionat locuinţa psihiatrului care a deschis focul la baza militară din SUA

Foto: centerforthestudyoftraumaticstress.org

Poliţia americană a percheziţionat vineri dimineaţă apartamentul psihiatrului militar care a deschis focul la baza Fort Hood, din Texas, căutând indicii privind motivele agresorului.

Maiorul Nidal Malik Hasan, un psihiatru militar, a deschis focul joi la o bază militară din Texas, omorând 12 persoane şi rănind alte 31. Suspectul, despre care iniţial se credea că a murit în incidentul armat, a fost arestat şi este într-o stare stabilă, a anunţat armata.

O echipă SWAT şi agenţi FBI au percheziţionat vineri dimineaţă apartamentul lui Hasan din oraşul Killeen, pentru a încerca să afle ce l-a determinat pe psihiatru să deschidă focul, în cel mai sângeros incident armat de la o bază militară americană, a anunţat o purtătoare de cuvânt a poliţiei locale, Carol Smith. 

Pe măsură ce anchetatorii au strâns dovezi, presa a aflat detalii despre Hasan, în vârstă de 39 de ani. El este absolvent al Virginia Tech şi psihiatru şi lucra la centrul medical militar Darnall, din Fort Hood, potrivit dosarului său. Anterior, el a lucrat la centrul medical militar Walter Reed. 

Un oficial federal a declarat că Hasan este cetăţea american de origine iordaniană. El s-a născut în Virginia şi nu a fost detaşat niciodată în afara Statelor Unite. 

Proprietarul unui magazin din Fort Hood a declarat că maiorul Nidal îşi cumpăra cafeaua de la el în fiecare zi, inclusiv joi dimineaţă. "Părea normal, a intrat, şi-a luat cafeaua, după cum se vede în înregistrarea video", a declarat el. 

Într-un comunicat dat publicităţii joi, vărul agresorului, Nader Hasan, a declarat că familia sa este "îndurerată pentru familiile victimelor". "Familia noastră iubeşte America. Suntem mândri de ţara noastră şi îndureraţi de tragedia de astăzi", a adăugat el. 

Potrivit senatoarei de Texas Kay Bailey Hutchison, Hasan urma să fie trimis în Irak "şi părea să fie supărat din acest motiv". "Cred că în prezent se anchetează mult trecutul său şi ce făcea fără să se ştie înainte", a adăugat ea, precizând că militarii aflaţi în centrul unde a avut loc incidentul "completau formulare pentru a pleca în Irak sau Afganistan". 

Mai multe articole despre:
Texas percheziţie SWAT Fort Hood