MENIU

Poliştii de frontieră din Borş au depistat mai multe tractoare furate din Franţa

Foto: hunedoreanul.ro

Două automarfare încărcate cu şase tractoare care figurau ca fiind furate din Franţa au fost descoperite de poliţiştii de frontieră din Borş. Utilajele agricole au intrat în ţară joi dimineaţă, în jurul orei 5.30.

Şoferii, în vârstă de 28, respectiv 46 de ani, din judeţul Maramureş, au declarat că încărcătura urma să ajungă la o firmă din Cluj.

"Poliţiştii de frontieră au avut suspiciuni cu privire la autenticitatea documentelor de însoţire, motiv pentru care au efectuat un control amănunţit asupra utilajelor agricole, confruntând seriile tractoarelor cu cele înscrise în documentele de însoţire a mărfii", a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean al Poliţiei de Frontieră Bihor, comisarul şef Dan Lazăr.

La o verificare mai aprofundată a seriilor utilajelor agricole prin intermediul ofiţerilor din cadrul Punctului de Contact Borş – Artand, poliţiştii au descoperit că acestea figurează ca furate de pe un şantier din Franţa, în urmă cu câteva săptămâni.

"În primă fază, cei doi şoferi au declarat că nu aveau cunoştinţă despre faptul că utilajele sunt furate, ei fiind doar angajaţi să le transporte la destinatar, o firmă din judeţul Cluj", a mai arătat Lazăr.

În urma constatărilor făcute, cei doi şoferi au fost puşi sub urmărire penală pentru complicitate la furt calificat, iar utilajele agricole, în valoare de aproximativ 180.000 de euro, au fost ridicate şi depuse în curtea Inspectoratului Judeţean al Poliţiei de Frontieră Bihor până la finalizarea cercetărilor.
Mai multe articole despre:
poliţişti furt Franţa utilaje tractoare vama Borş