MENIU

Polanski l-a angajat pe unul dintre cei mai puternici avocaţi de la Washington

Foto: www.charlierose.com

Roman Polanski l-a angajat pe cunoscutul avocat de la Washington Reid Weingarten, bun prieten şi asociat al Procurorului General al SUA, Eric Holder Jr., pentru a împiedica extrădarea cineastului, potrivit presei americane.

Apărarea lui Polanski şi-ar putea construi cazul pe faptul că violul de care cineastul este acuzat s-a petrecut acum trei decenii. Mai mult, s-ar putea argumenta că regizorul şi-a ispăşit pedeapsa, pentru că a stat în detenţie 42 de zile, unde a fost supus mai multor teste psihiatrice.

Fost avocat guvernamental care a lucrat pentru Departamentul de Justiţie, Weingarten este descris ca unul dintre cei mai apropiaţi prieteni ai lui Holder, alături de care a fondat Fundaţia See Forever, în sprijinul copiilor dezavantajaţi.

În 2006, National Law Journal l-a inclus pe lista celor mai buni 100 de avocaţi din SUA.

Roman Polanski a fost  arestat sâmbătă, la Zurich, unde urma să participe la Festivalul de Film pentru a primi un premiu pentru întreaga carieră, cu un mandat de reţinere american pentru fapte petrecute în 1977, în SUA, şi se află  în detenţie provizorie, în aşteptarea extrădării.

Samantha Geimer, adolescenta cu care Roman Polanski a întreţinut relaţii sexuale ilegale în 1977, este azi o mamă de 45 de ani, care a cerut justiţiei americane să abandoneze procedurile împotriva cineastului, pentru că acest capitol din viaţa sa este încheiat.

Arestat în urma plângerilor părinţilor Samanthei, cineastul, în vârstă de 43 de ani atunci, a pledat vinovat de "relaţii sexuale ilegale" şi a petrecut o lună şi jumătate în închisoare. La sfârşitul lunii februarie 1978, Polanski a plecat spre Europa, unde locuieşte de atunci.