MENIU

Pogea: România nu îşi permite să majoreze TVA în 2010

Foto: cotidianul.ro

România nu îşi permite o majorare a TVA în 2010, fiind în continuare într-o perioadă de criză, cu consum mai redus, a declarat miercuri ministrul interimar de finanţe, Gheorghe Pogea, precizând că bugetul pe anul viitor nu are deloc în vedere o astfel de măsură.

"La proiectul de buget pe 2010, nu s-a avut deloc în vedere majorarea TVA, mai ales dacă ţinem cont că nici anul viitor nu vom avea un consum ridicat. Nu-ţi permiţi ca stat o astfel de măsură într-o perioadă de criză, nu este deloc indicat", a afirmat Pogea, la audierile din Comisiile reunite de buget-finanţe din Parlament.

Referitor la cele zece zile de concediu fără plată, pentru care Curtea Constituţională a amânat decizia până pe 9 decembrie, Pogea a precizat că reducerea cheltuielilor care ar fi fost realizată prin această măsură "va trebui compensată".

"Chiar dacă se dă o decizie că decizia ar fi constituţională, nu mai este timp. Suntem într-o perioadă de campanie şi avem de pierdut din această cauză", a spus Pogea.

"Va trebui compensată această creştere a cheltuielilor cu 1,68 miliarde lei, sumă corespunzătoare aplicării celor zece zile de concediu fără plată", a adăugat ministrul.
Mai multe articole despre:
TVA Gheorghe Pogea majorare TVA buget 2010