MENIU

Pogea: Reducerea veniturilor magistraţilor nu reprezintă o ambiţie a MFP şi cere înţelegere

Foto: NewsIn

Ministrul Finanţelor, Gheorghe Pogea, spune că reducerea veniturilor salariale în cazul magistraţilor de la ÎCCJ nu reprezintă "o ambiţie a Ministerului Finanţelor" de a refuza aplicarea legii şi le cere bugetarilor să înţeleagă contextul economic dificil.

"Ministrul Finanţelor nu încalcă legea în România şi doresc să îi asigur că vom respecta prevederile legale, inclusiv ale OUG 71. Am solicitat de fiecare dată înţelegere pentru a amâna unele plăţi câştigate prin titluri executorii, din cauza unei situaţii deosebite legate de criză. În niciun caz nu este o ambiţie a MFP de a refuza sau de a nu pune în aplicare legea", a declarat Pogea, referindu-se la intenţia magistraţilor de la ÎCCJ de a face plângere penală pe numele lui.

Ministrul Finanţelor a amintit că Guvernul a aprobat o OUG privind amânarea plăţii drepturilor salariale câştigate în instanţă pentru o perioadă de trei ani. El a făcut apel din nou la angajaţii din justiţie, dar şi la ceilalţi salariaţi din sistemul bugetar, să înţeleagă faptul că situaţia este generată de contextul economic dificil. Potrivit lui Pogea, suma totală care trebuie plătită bugetarilor din toate domeniile în urma unor hotărâri judecătoreşti este de 2,2 miliarde de lei (peste 500 de milioane de euro).

Judecătorii de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie vor să facă plângere penală pe numele ministrului Finanţelor, Gheorghe Pogea, pentru că acesta i-a anunţat că salariile le vor fi tăiate cu 65%, ceea ce, spun ei, ar contraveni Codului Muncii.

Citeşte şi Judecătorii de la ÎCCJ vor să facă plângere penală pe numele ministrului Finanţelor

Mai multe articole despre:
justiţie magistraţi venituri Gheorghe Pogea