MENIU

PNL şi UDMR au părăsit marţi şedinţa de plen din cauza conflictelor cu lideri ai Coaliţiei PSD-PD-L

Foto: imperativ.ro

Deputaţii PNL şi UDMR au părăsit dezbaterile din plen asupra proiectului de lege privind modificarea Statutului funcţionarilor publici, acuzând de nerespectarea Regulamentului Camerei de către PDL şi PSD.

Liberalul Eugen Nicolăescu şi udemeristul Marton Arpad au anunţat că grupurile parlamentare pe care le reprezintă vor părăsi sala de şedinţă, din cauza nerespectării Constituţiei şi a Regulamentului Camerei Deputaţilor privind procesul de dezbatere al proiectului de lege.

"Încercaţi să ne băgaţi pe gât un proiect de lege încălcând Regulamentul. Comisia de administraţie a întocmit un raport asupra proiectului astăzi, conform Regulamentului trebuie să treacă trei zile până la dezbaterea în plen a proiectului. În aceste condiţii refuzăm să participăm la dezbateri abuzive, neregulamentare şi ilegale", a explicat Nicolăescu.

"UDMR părăseşte sala de şedinţă pe toată durata zilei de astăzi şi vom medita când vom reveni, dacă se continuă încălcarea flagrantă a Regulamentului", a anunţat Marton Arpad.

Reprezentanţii PDL şi PSD au decis continuarea dezbaterilor, proiectul fiind supus votului final la ora 16.

Mai multe articole despre:
PNL PSD şedinţă Eugen Nicolăescu plen PD-L