MENIU

PNL şi PSD cer înlocuirea miniştrilor Cabinetului Croitoru care au primit aviz negativ

Foto: NewsIn

Liberalii intenţionează să-i ceară premierului desemnat Lucian Croitoru să vină cu alte propuneri de miniştri în locul celor care au primit aviz negativ de la comisiile de specialitate. Pe de altă parte, social-democraţii îl avertizează pe preşedintele Traian Băsescu că în lipsa unui guvern, pe 14 noiembrie expira mandatele actualilor miniştri interimari, iar opt dintre cele mai importante portofolii rămân descoperite.

"Este de bun simţ şi este în tradiţia de până acum ca atunci când nişte miniştri nu au trecut, nu au primit aviz favorabil din partea comisie, să fie înlocuiţi. Aduceţi-vă aminte că şi în 2004, o doamnă care era propusă iniţial pentru Ministerul Integrării nu a primit avizul şi a fost înlocuită", a declarat Crin Antonescu la Realitatea TV. 

Întrebat dacă PNL întenţionează să ceară înlocuirea miniştrilor avizaţi negativ la comisii, Antonescu a anunţat că o decizie în acest sens va fi luată luni la Biroul Politic. "Guvernul Croitoru, cu toţi aceşti miniştri căzuţi, cu excepţia a doi, fără niciun sprijin politic, nu are cum să primească votul de învestitură", a completat liberalul. "Klaus Johannis are în spatele lui o majoritate parlamentară care-i dă votul de învestitură".

Pe de altă parte, PSD avertizeză că din 15 noiembrie, România ar putea să nu mai aibă miniştri în domenii cheie precum finanţele, economia sau educaţia.

"Un lucru elementar din punct de vedere democratic şi legal e ca cei care nu au primit avizul să fie înlocuiţi şi retraşi de către domnul Croitoru", a spus Mircea Geoană.

Şi purtătorul de cuvânt al PSD pentru campania electorală, Victor Ponta, a avertizat că pe 14 noiembrie opt miniştri care sunt acum interimari îşi vor înceta mandatul. "Credem ca singura soluţie pentru oprirea dezastrului poate avea o rezolvare printr-un guveern serios cu Klaus Johannis", a spus Ponta.