MENIU

PNL îi transmite lui Croitoru că niciun parlamentar liberal nu-l va vota

foto: pnl.ro

Prim-vicepreşedintele PNL Ludovic Orban a declarat că liberalii îi vor transmite lui Lucian Croitoru că partidul îl sprijină pe Klaus Johannis şi că parlamentarii PNL nu îl vor vota.

"PNL întotdeauna a fost un partid al dialogului, care a acţionat în cadrul constituţional, care respectă cetăţenii", a precizat Orban. "Fiţi liniştiţi, avem deja un mesaj foarte bine pregătit (către premierul desemnat - n.r.)", a adăugat liderul PNL.

Cât priveşte unitatea mesajului celor patru formaţiuni - PNL, PSD, PC şi UDMR- şi grupul minorităţilor către Croitoru, prim-vicepreşedintele PNL a spus că fiecare partid are propria linie politică şi punct de vedere. "În ceea ce ne priveşte pe noi, mesajul este foarte clar: domnul Croitoru a fost târât într-un joc neconstituţional de Traian Băsescu, care are un unic scop de a menţine în poziţii guvernamentale politicieni care nu mai au absolut niciun suport constituţional, îi menţine pentru a trece resursele publice în buzunarele PDL", a afirmat Orban.

Întrebat dacă, la întâlnirea cu PNL, i se va cere lui Croitoru să se retragă ca premier desemnat şi să facă parte eventual dintr-un Guvern Johannis, Orban a spus: "Mesajul este limpede, îl sprijinim pe Klaus Johannis pentru funcţia de premier şi că domnul Croitoru nu are nicio şansă de a fi votat de niciun parlamentar liberal".

În plus, liberalul a precizat că cele patru formaţiuni şi grupul minorităţilor şi-au reconfirmat sprijinul pentru Klaus Johannis. "Am decis că vom acţiona în conformitate cu prevederile constituţionale şi cu prevederile Regulamentului Camerei Deputaţilor", a conchis el.

Mai multe articole despre:
parlament PNL vot premier Ludovic Orban Lucian Croitoru