MENIU

PNL i-a transmis lui Boc scrisoarea prin care cere demiterea lui Radu Berceanu

Foto: cotidianul.ro

Liberalii îi solicită primului-ministru, pe modelul Dan Nica, demiterea ministrului Transporturilor, Radu Berceanu, \"ca urmare a recentelor incidente de pe calea ferată şi pentru modul defectuos în care sunt gestionate problemele infrastructurii\".

"Pe zi ce trece avem convingerea - şi această convingere se regăseşte la majoritatea românilor - că Executivul pe care îl conduceţi se ocupă mai mult de tranşarea disputelor politice interne şi mai puţin de rezolvarea problemelor generate de criza economică", se arată într-o scrisoare trimisă premierului Emil Boc. Semnatarul, Grupul Parlamentar PNL.

"Ieri am asistat, din partea dumneavoastră, la un gest politic pe care îl putem eticheta ca fiind un circ politic, pe care l-aţi justificat prin prestaţia jalnică a ministrului de Interne precum şi prin creşterea infracţionalităţii şi degradarea siguranţei cetăţeanului", se arată în scrisoarea trimisă primului-ministru.

Scrisoarea Grupului Parlamentar PNL continuă, însă, în mod ironic...

"Aţi avut curajul să recunoaşteţi că, în cabinetul condus de dumneavoastră, incompetenţa este la ea acasă. Este ceea ce noi, liberalii, vă spunem de câteva luni încoace."

Liberalii îi solicită, astfel, primului ministru, să-şi îndrepte atenţia şi către activitatea Ministerului Transporturilor şi Infrastructurii pentru fapte precum atentat la siguranţa cetăţeanului ca urmare a recentelor, dar repetatelor incidente de pe calea ferată, sau modul defectuos în care sunt gestionate problemele infrastructurii din România.

"Este normal, aşa cum s-a întâmplat şi în cazul ministrului Dan Nica, să fie sancţionat, pe calea remanierii guvernamentale, şi ministrul Radu Berceanu", se arată în scrisoare.

"Extrapolând ce aţi spus dumneavoastră în cazul ministrului Internelor, putem şi puteţi formula cu alţi termeni fraza care a stat la baza remanierii Ministrului Dan Nica: "Siguranţa celor care circulă cu trenul s-a deteriorat în ultimul timp, oamenii nu se mai simt siguri nici pe calea ferată", motiv suficient şi imperios pentru demiterea Ministrului Transporturilor. Ca să nu mai vorbim de faptul că ministrului Berceanu i-a scăpat de sub control situaţia de la CFR Marfă şi CFR Călători, sau că a recunoscut public că anul acesta nu va mai face niciun kilometru de autostradă, gestul întoarcerii buzunarelor în văzul tuturor românilor fiind dovada incompetenţei sale", acuză liberalii.

În încheiere, "vă cerem, Domnule Prim Ministru, să-l remaniaţi, în termen de 24 de ore pe Ministrul Transporturilor, Radu Berceanu. De asemenea, vă solicităm să formulaţi, în calitatea de preşedinte al PD-L, o nouă propunere de ministru pentru acest portofoliu, în acelaşi interval de timp, pentru respectarea principiilor democratice, a solidarităţii guvernamentale  şi mai ales a Parteneriatului pentru România atât de invocat pe perioada crizei economice de către guvernul pe care-l reprezentaţi".

Citeşte şi...  

Mai multe articole despre:
demitere PNL Radu Berceanu CFR Emil Boc Dan Nica