MENIU

PNL face apel la Băsescu să demareze consultări pentru un Guvern tehnocrat

Foto: NewsIn

PNL face un nou apel către Traian Băsescu pentru a demara procedurile de consultare cu partidele în vederea formării unui Guvern de tehnocraţi, condus de un premier independent, a declarat prim-vicepreşedintele PNL Ludovic Orban.

"PNL revine cu solicitarea către preşedinte să constate că în momentul de faţă nu are Guvern şi să demareze procedurile de constituire a unui Guvern de tehnocraţi, condus de un premier independent", a afirmat Orban, explicând că mandatul unui astfel de Executiv ar fi să gestioneze economia şi să organizeze alegeri prezidenţiale corecte.

"După criza economică, haosul administrativ, tensiunile sociale şi politizarea instituţiilor publice, astăzi Traian Băsescu şi Mircea Geoană au creat şi o criză politică şi guvernamentală", a mai declarat Orban, susţinând că a devenit evidentă "competiţia" între cele două formaţiuni, ceea ce pune sub semnul întrebării corectitudinea alegerilor prezidenţiale.

Preşedintele PSD, Mircea Geoană, a declarat joi că miniştrii social-democraţi părăsesc Guvernul, susţinând că vina pentru actuala criză politică "de proporţii" îi aparţine lui Traian Băsescu, care l-a numit pe Vasile Blaga la ministerul de Interne, şeful său de campanie.