MENIU

PNL depune, astăzi, moţiunea de cenzură care vizează Legea salarizării unitare

Foto: gandul.info

Moţiunea de cenzură iniţiaţă de PNL şi sprijinită de UDMR va fi prezentată, astăzi, la ora 14:00, în Parlament. Moţiunea vizează Legea unitară a salarizării pe care Guvernul şi-a asumat, marţi, răspunderea.

La această oră se lucrează intens la textul moţiunii de cenzură astfel încât, la ora 14:00, viceliderul grupului PNL din Camera Deputaţilor, Eugen Nicolăescu, să poată prezenta moţiunea.

Moţiunea de cenzură vizează Legea salarizării unitare, una dintre cele trei legi asupra căruia Guvernul şi-a asumat răspunderea, marţi, în Parlament.

PNL şi UDMR au deja strânse semnăturile necesare pentru iniţierea unui astfel de demers. În total au fost strânse 121 de semnături, în condiţiile în care numărul minim este 118. 

Potrivit Constituţiei, în termen de trei zile de la asumarea răspunderii Guvernului, parlamentarii pot depune o moţiune de cenzură.

Moţiunea nu va putea fi dezbătută, totuşi, în Parlament, decât săptămâna viitoare, atunci când vor fi convocate cele două camere. La trei zile după citirea textului în plenul reunit, parlamentarii vor vota moţiunea, prin vot secret cu bile.

Pentru adoptarea moţiunii este nevoie de un minim de 236 de voturi, număr insuficient în momentul de faţă, dacă luăm în calcul numărul membrilor PNL şi UDMR.