MENIU

PNL: Asocierea cazurilor Ridzi şi Tăriceanu este o încercare de deturnare a atenţiei opiniei publice

Foto: wordpress.com

Liberalii au transmis vineri, într-un comunicat de presă, că preşedintele Camerei Deputaţilor, Roberta Anastase, "face un joc politic" asociind cazurile Ridzi şi Tăriceanu, pentru a deturna atenţia de la situaţia ministrului Tineretului.

"PNL respinge categoric maniera prin care preşedintele Camerei Deputaţilor, Roberta Anastase, încearcă să deturneze atenţia de la scandalul Ridzi prin dezbaterea acestui caz împreună cu dosarul Sterling, într-o sesiune extraordinară. În acest sens, atragem atenţia că subiectele Ridzi şi Sterling nu au nimic în comun", se arată în comunicatul PNL.

Liberalii consideră că, în cazul Sterling, nu a fost constituită o comisie specială de anchetă a Parlamentului şi că "acest caz a fost analizat de o subcomisie a Comisiei pentru industrii din Camera Deputaţilor. Raportul acestei subcomisii a fost depus la Cameră pe data de 30 iunie, iar Anastase a găsit abia acum de cuviinţă să îl ia în seamă. Acum, când Comisia de anchetă în cazul Ridzi a cerut începerea urmăririi penale a ministrului", se specifică în comunicat.

Raportul subcomisiei, în cazul Sterling, nu identifică niciun element de natură penală la adresa fostului premier, ci recomandă aplicarea eventualelor măsuri care se impun şi o informare a Parchetului, a SRI şi a Guvernului, se menţionează în comunicatul PNL.

"Din raportul care se află pe masa preşedintelui Camerei reiese clar ca premierul de la acea dată, Călin Popescu-Tăriceanu, nu a fost informat de către directorul ANRM despre încheierea contractului cu firma Sterling", arată comunicatul PNL, în care se adaugă faptul că "în cazul Ridzi concluzia Comisiei speciale de anchetă este clară: începerea urmăririi penale, sub acuzaţia de delapidare şi abuz în funcţie".

Preşedintele Camerei, Roberta Anastase, a anunţat că va solicita Biroului Permanent convocarea unei sesiuni extraordinare a plenului, pentru dezbaterea celor două solicitări de începere a urmăririi penale, în cazul Iacob-Ridzi şi Tăriceanu, dar şi rapoartele Comisiilor pe Sterling şi Ziua Tineretului.

Mai multe articole despre:
Raport Tăriceanu Roberta Anastase cazuri Ridzi