MENIU

PNL a sesizat BEC în legătură cu faptul că REALITATEA.NET a publicat două exit-polluri

Vot

PNL susţine că difuzarea rezultatelor acestor sondaje în ziua alegerilor poate influenţa procesul electoral.

PNL a sesizat Biroul Electoral Central în legătură cu faptul că portalul de ştiri REALITATEA.NET a prezentat pe parcursul zilei de duminică rezultatele a două exit-poll-uri. Formaţiunea politică susţine că publicarea acestor sondaje poate influenţa votul electoratului.

Şi Asociaţia Pro Democraţia (APD) semnalează, la Biroul Electoral Central (BEC), calitatea proastă a tuşului de pe ştampilele cu menţiunea \"Votat\" şi solicită membrilor birourilor electorale să ia în considerare la numărare şi voturile pe care ştampila este aplicată repetat în acelaşi patrulater. APD a mai reclamat şi faptul că observatorului Asociaţiei, acreditat la BEJ Iaşi, nu i s-a permis să asiste la şedinţa Biroului Electoral Judeţean.

Într-o altă sesizare primită de BEC, preşedintele Societăţii Internaţionale pentru Drepturile Omului, Alexandru Vlaicu, precizează că trei membri ai PSD s-au prezentat la secţia specială 182 din municipiul Braşov şi au cerut datele celor care au votat în cadrul acestei secţii. O altă reclamaţie trimisă de Vlaicu se referă la faptul că primarul PSD al comunei Iepureşti a cerut preşedintelui secţiei de votare să întrerupă procesul de votare, în urma sosirii în localitate a mai multor autocare cu votanţi. O altă reclamaţie trimisă BEC aparţine observatorului Societăţii Internaţionale pentru Drepturile Omului, Răzvan Matei, potrivit căruia la secţia de votare nr. 1064 din sectorul 6 al Capitalei au fost sustrase buletine de vot, iar la secţia de votare 1065, a fost permisă intrarea în cabina de vot a câte doi votanţi.

Totodată, Alianţa PSD-PC a reclamat la BEC faptul că preşedinţii secţiilor de votare speciale refuză reprezentanţilor Alianţei eliberarea unei copii de pe tabele electorale.

Mai multe articole despre:
alegeri vot rezultate sesizare