MENIU

PNL a depus din nou moţiunea simplă pe Educaţie, după ce a modificat textul

Foto: gandul.info

Deputatul PNL Alina Gorghiu a anunţat, miercuri, că grupul parlamentar al liberalilor a depus din nou moţiunea simplă "Educaţia sub cenzura Ecaterinei Andronescu - istoria se repetă", decizia survenind după ce plenul a decis să nu dezbată moţiunea depusă iniţial.

În urma prezentării punctului de vedere al Comisiei de Regulament, plenul Camerei a decis, cu 183 de voturi pentru, să nu dezbată moţiunea simplă pe educaţie a liberalilor, din cauza discrepanţelor dintre textul depus la Biroul Permanent şi textul lecturat în plen.

În sală au fost prezenţi, din partea PNL, doar trei deputaţi - Mihai Voicu, Horea Uioreanu şi Alina Gorghiu - care au votat împotriva raportului Comisiei, aceştia rămânând în sală în ciuda faptului că grupul liberalilor a decis, anterior, să se retragă din sală în semn de protest faţă de modul în care Anastase conduce şedinţa.

"Prin reprezentantul nostru în Comisie, Minodor Dobre, am expus un alt punct de vedere decât cel prezentat în raport. În urma votului, noi depunem o nouă moţiune de cenzură pe educaţie, o nouă moţiune simplă. Nu vă faceţi griji, va veni şi moţiunea de cenzură", le-a spus liberalul Horea Uioreanu reprezentanţilor majorităţii parlamentare.

Alina Gorghiu a făcut anunţul formal de depunere a moţiunii, care are acelaşi titlu cu textul depus anterior, iar Roberta Anastase a confirmat depunerea la Biroul Permanent, înainte să declare închisă şedinţa de plen şi să anunţe convocarea în şedinţă a Biroului Permanent.

Forul de conducere al Camerei Deputaţilor ar putea discuta, marţea viitoare, sau, cel târziu miercuri dimineaţă, moţiunea pe tema educaţiei depusă, miercuri (15 aprilie- n.r.), urmând a stabili data dezbaterii textului în plen, a precizat secretarul Valeriu Zgonea.