MENIU

PNL a decis să depună în Parlament o moţiune simplă pe Educaţie

Foto: qvorum.ro
PNL solicită revocarea unor ordine ale ministrului Educaţiei referitoare la unele materii ale liceenilor

PNL a decis să depună, marţii, o moţiune simplă pe Educaţie în Parlament. Decizia a fost luată în Delegaţia Permanentă a PNL.

Deputatul PNL, Alina Gorghiu, a subliniat că moţiunea simplă are semnăturile tuturor deputaţilor din grupul de la Camera Deputaţilor, iar textul va fi definitivat astăzi.

"Mâine (marţi -n.r.) vor fi prezentate toate motivele care au stat la baza acestei moţiuni şi toate doleanţele pe care PNL le are, de la educaţie şi ceea ce sperăm noi să nu se mai repete din bâlbâielile doamnei ministru", a completat Alina Gorghiu.

PNL solicită revocarea unor ordine ale ministrului Educaţiei referitoare la orele de istorie scoase din curricula obligatorie, la orele de educaţie fizică şi cele de limbă străină scoase din trunchiul comun.

Alina Gorghiu a prezentat, în calitate de vicepreşedinte al Comisiei pentru abuzuri, o petiţie care va fi depusă de un grup de profesori de istorie din ţară. "Istoria a fost ştearsă pur şi simplu din orarul elevilor de clasa a XII-a, la puţin timp după ce orele de educaţie fizică, dirigenţie şi limbă străină au fost scoase din programa obligatorie. Potrivit Ordinului nr. 3310 al Ministerului Educaţiei, Cercetării şi Inovării, din 2 martie 2009, istoria nu se mai găseşte în aria curriculară de la învăţământul pentru ciclul superior al liceului, filiera tehnologică", a precizat ea, adăugând că, drept urmare, în aproximativ 80% din învăţământul liceal românesc nu se va mai studia istoria în clasa a XII-a. 

Mai multe articole despre:
parlament PNL educaţie moţiune ministrul educaţiei