MENIU

Ploile torenţiale au provocat inundaţii pe Coasta de Azur

foto: lemonde.fr

Mai multe regiuni din sudul Franţei şi din nordul Spaniei au fost afectate de inundaţii. Şase oameni au fost răniţi uşor, într-un accident feroviar, provocat de revărsarea unui râu. În ambele ţări s-au înregistrat pagubele materiale importante.

Localnicii de pe Coasta de Azur s-au trezit cu casele inundate peste noapte. Pompierii francezi au evacuat zeci de oameni, după ce câteva râuri şi-au ieşit din matcă. Unii spun că viitura a venit foarte repede şi că apa le-a ajuns pînă la gît. Am pierdut tot, se plâng alţii, care mărturisesc că nu au mai văzut aşa ceva în viaţa lor.

Traficul feroviar a fost perturbat în regiunea Marsilia, după ce un tren a deraiat din cauza unui val de noroi. Numeroase trenuri, spre Nisa şi Bordeaux, au avut mari întârzieri. Furtunile au creat probleme şi în traficul rutier, zeci de maşini fiind practic luate de ape. Meteorologii au spus că a plouat în 24 de ore cât în două luni.

În câteva oraşe din nordul Spaniei inundaţiile au făcut prăpăd. Curentul electric şi telefonia au fost întrerupte din cauza vijeliilor şi ploilor torenţiale. Patru oameni au murit în urma furtunilor care au afectat toată Spania.