MENIU

Ploile şi vijeliile au făcut ravagii în mai multe zone din ţară

Foto: RTV
A plouat torenţial, a căzut grindină şi au fost furtuni în judeţele Neamţ, Brăila, Gorj, Vâlcea, Dolj, Olt, Buzău, Dâmboviţa, Prahova şi Sibiu

Furtuna a făcut ravagii în ţară. A plouat torenţial, a căzut grindină şi au fost vijelii în judeţele Neamţ, Brăila, Prahova, Gorj, Vâlcea, Galaţi, Dolj, Olt, Buzău, Dâmboviţa, Prahova şi Sibiu. Zeci de localităţi au rămas fără curent electric după ce vântul puternic a doborât stâlpii de electricitate.

Vijeliile de marţi au făcut ravagii în mai multe judeţe. A plouat torenţial, a căzut grindină şi au fost furtuni în judeţele Neamţ, Brăila, Gorj, Vâlcea, Dolj, Olt, Buzău, Dâmboviţa, Prahova şi Sibiu.

Zeci de localităţi au rămas fără curent electric după ce vântul puternic a doborât stâlpii electrici.

La Ploieşti a plouat torenţial mai bine de o oră şi mai multe străzi au fost acoperite de ape. Pompierii au intervenit ca să scoată apa din curţi şi din subsolurile blocurilor, în timp ce poliţiştii au deviat circulaţia pe unele artere complet inundate.

O vijelie puternică a măturat marţi seară oraşul, dar şi judeţul Buzău. La Măteşti, acoperişul unei case s-a prăbuşit peste două maşini, iar lângă Râmnicu Sărat, o biserică a rămas fără jumătate de acoperiş.

Timp de câteva ore, mai multe sate din judeţ au rămas fără curent după ce mai mulţi copaci s-au prăbuşit peste liniile electrice.

În judeţul Brăila a căzut grindină de mărimea unui ou, mai mulţi copaci au căzut, iar geamurile de la mai multe case au fost sparte. Trei localităţi din acest judeţ au fost afectate cel mai rău. Aproximativ 18.000 de locuitori din comunele Movila Miresii şi Gemenele au rămas fără curent electric şi apă potabilă, câteva ore, după ce vântul a rupt mai mulţi stâlpi. În plus, zeci de hectare au fost distruse de grindină.

La Târgovişte traficul rutier pe DN 72 A ce face legătura cu Câmpulung Muscel a fost blocat după ce un pasaj subteran a fost inundat.

În judeţul Neamţ, au fost afectate opt localităţi, iar echipajele ISU au fost alertate. Peste 50 de gospodării din nouă localităţi au fost inundate. La Alexandru cel Bun, şuvoaiele de apă au rupt stâlpul de susţinere al unei conducte de gaz. La Piatra Neamţ, în cartierul Sărata, apa a acoperit şinele de cale ferată, iar un bărbat a fost luat de un şuvoi şi târât mai bine de 50 de metri.

În judeţul Gorj, la Milostea, mai mulţi copaci au fost smulşi din rădăcini şi s-au prăbuşit pe Drumul Naţional 67. Circulaţia între Târgu Jiu şi Râmnicu Vâlcea a fost blocată circa o oră.

Cinci comune din judeţul Harghita au rămas, în marţi noapte, fără energie electrică, din cauza vântului puternic şi a ploilor în aversă. Mai multe echipe de la Electrica lucrază la remedierea defecţiunilor. Este vorba despre 14 puncte de transformare şi o linie de medie tensiune care au fost avariate.  

Furtuna a afectat traficul rutier şi feroviar în mai multe zone din ţară 

Conform datelor furnizate de către Poliţia Transporturi Iaşi, circulaţia trenurilor între municipiile Piatra Neamţ şi Bistriţa-Năsăud a fost blocată, din cauza aluviunilor de pe calea ferată. 

Pe DN1 circulaţia s-a desfăşurat cu dificultate din cauza copacilor căzuţi pe carosabil.  

Mai multe articole despre:
ploaie furtuna grindină