MENIU

Pivniceru: Mandatul lui Cătălin Predoiu la întâlnirea cu magistraţii era de a informa, nu de a negocia

Foto: NewsIn

Magistraţii îi răspund ministrului Cătălin Predoiu după negocierile de vineri în urma cărora nu s-a ajuns la niciun rezultat. Preşedintele Asociaţiei Magistraţilor, Mona Pivniceru precizează într-un comunicat că ministrul Justiţiei a declarat, în mod incorect, că nu se poate negocia cu magistraţii, pe care i-a acuzat că s-au situat pe poziţii de forţă.

Pivniceru susţine că mandatul ministrului nu a fost de a negocia, ci de a informa premierul asupra doleanţelor magistraţilor. Prin urmare nu s-a dorit decât a se marca public o falsă deschidere a Guvernului pentru negociere, se arată în comunicat. Reacţia a venit la o zi după ce ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu, a declarat că va discuta cu Guvernul despre solicitările magistraţilor însă a specificat că nu vor negocia sub presiune.

''În mod incorect, ministrul Justiţiei a declarat că nu se poate negocia cu magistraţii, acuzaţi de a se fi situat pe o poziţie de forţă, din moment ce, mandatul său declarat la discuţii nu a fost de a negocia, ci de a informa premierul asupra doleanţelor magistraţilor. Prin urmare nu s-a dorit decât a se marca public o falsă deschidere a Guvernului pentru negociere", se precizează în comunicatul Asociaţiei Magistraţilor din România.