MENIU

Piţurcă: "Vreau să-mi duc contractul la bun sfârşit! Invoc şansele matematice de calificare care mai există"

Foto: NewsIn

După ce miercuri seară, după înfrângerea de la Klagenfurt, 1-2 cu Austria, Victor Piţurcă a declarat sus şi tare că nu renunţă la echipa naţională, selecţionerul şi-a menţinut şi joi aceeaşi poziţie. Piţurcă a declarat că nu-şi va da demisia de la cârma naţionalei, cât timp mai există şanse matematice de calificare la CM 2010.

"Voi discuta cu oficialii FRF şi vom vedea ce vom face de acum înainte. Sigur că există două variante: să rămân sau să nu mai fiu antrenorul echipei naţionale. Eu vreau să-mi închei contractul, atât timp cât mai există şansele care sunt, aproape nule. Totuşi, există şanse matematice. Invoc aceste şanse matematice pentru că aşa este stipulat în contractul meu", a spus Piţurcă la GSP TV.

Victor Piţurcă şi-a prelungit în februarie 2008 contractul cu FRF. Înţelegerea este valabilă pe perioada preliminariilor CM 2010 şi se prelungeşte doar în cazul, puţin probabil în acest moment, în care Piţurcă califică naţionala la Mondialele din Africa de Sud.

Echipa naţională a României a fost învinsă, miercuri, cu scorul de 2-1, de reprezentativa Austriei, şi continuă să ocupe penultimul loc în Grupa a 7-a de calificare la CM 2010, cu doar 4 puncte după cinci meciuri disputate.