MENIU

Piţurcă l-a convocat pe Maximilian Nicu pentru meciurile cu Serbia şi Austria din preliminariile CM

Foto: www.tricolori.ro

Selecţionerul Victor Piţurcă l-a convocat pe mijlocaşul Herthei Berlin, Maximilian Nicu, pentru partidele cu Serbia şi Austria, însă acesta nu a primit deocamdată cetăţenia română, a declarat vineri directorul departamentului Relaţii Internaţionale din cadrul FRF, Florin Prunea.

"S-a trimis telegrama de convocare pentru Maximilian Nicu celor de la Hertha Berlin, dar am menţionat că jucătorul se află în stadiul de dobândire a cetăţeniei române. Sperăm ca până la ora jocului, Nicu să primească toate actele şi să poate evolua", a spus Prunea.

Oficialul FRF a precizat că nu e sigur că Nicu va putea deveni cetăţean român cu acte în regulă până la ora jocului şi totul depinde de autorităţile române: "Nu putem interveni în niciun fel la autorităţi, e o procedură standard pentru toţi".

Maximilian Nicu s-a născut pe 25 noiembrie 1982, în Germania. Mijlocaşul de origine română a evoluat în cariera sa pentru SpVgg Unterhaching, Erfurt, Wehen Wiesbaden, Wacker Burghausen, fiind achiziţionat de Hertha în vara anului trecut în schimbul a 300.000 de euro, conform presei nemţeşti. În acest sezon din Bundesliga, jucătorul a fost folosit în 22 meciuri şi a marcat două goluri.

România va întâlni Serbia pe 28 martie la Constanţa şi Austria pe 1 aprilie la Klagenfurt în două partide ce contează pentru preliminariile Campionatului Mondial din 2010.