MENIU

Piţurcă: "A câştigat echipa care a avut mai multă şansă"

Foto: NewsIn

Victor Piţurcă, selecţionerul echipei naţionale a României, s-a declarat nemulţumit de evoluţia sistemului defensiv în partida amicală pierdută cu 1-2 în faţa Croaţiei. Piţurcă a afirmat că elevii săi nu au tratat cu atenţie fazele fixe, deşi acestea au fost pregătite la antrenamente, şi că croaţii au câştigat pentru că au avut mai multă şansă.

"Am întâlnit un adversar valoros, păcat că am pierdut. Echipa noastră a jucat un fotbal de calitate în prima repriză, am avut jocul la discreţie, dar am ratat şi am primit cu uşurinţă golurile din faze fixe, fără ca adversarul să se apropie de poartă. Mi-aş fi dorit să obţinem un rezultat bun, dar a fost doar un test de pe urma căruia vom trage concluziile necesare. În aceste două zile am atras atenţia jucătorilor noştri asupra fazelor fixe, ei trebuiau să stea la 18 metri de poarta noastră, însă s-au retras inexplicabil. M-a supărat sistemul defensiv. E bine că a fost doar un meci amical, importante sunt partidele care urmează. Am realizat un joc bun per total. Astăzi a cîştigat echipa care a avut mai multă şansă", a declarat Piţurcă, la GSPTV, după amicalul România - Croaţia 1-2.

România a pierdut cu 1-2 partida amicală de miercuri cu Croaţia, după ce a deschis scorul prin Marica, dar oaspeţii au întors rezultatul în urma a două faze fixe, o lovitură liberă şi un corner.
Mai multe articole despre:
România naţionala amical Croaţia