MENIU

Pirateria locală de software aduce anual companiei Autodesk daune între 9 şi 16 milioane de dolari

Foto: 3pointd.com

Producătorul american de software de proiectare Autodesk are anual pierderi cuprinse între 9 şi 16 milioane de dolari în România din cauza utilizării ilegale a produselor sale, a declarat pentru NewsIn Ovidiu Creangă, License Compliance Manager pe Europa de Sud-Est al companiei.

Potrivit ultimelor studii, pierderile din pirateria software-ului de business s-au ridicat în 2008 la 115 milioane de dolari în România, dintre acestea  aproximativ 12 milioane de dolari fiind suferite de Autodesk. Rata pirateriei este estimată la 68%.

Autodesk, producătorul soluţiilor software de proiectare asistată pe calculator (CAD), l-a numit recent  pe Ovidiu Creangă în funcţia de License Compliance Manager pe Europa de Sud-Est. Mai precis, Ovidiu Creangă va răspunde, printre altele, şi de trecerea unui număr cât mai mare de utilizatori neplătitori Autodesk în utilizatori plătitori. "Asta înseamnă o implicare mai mare în ceea ce priveşte lupta împotriva pirateriei software, implicând colaborări cu organele statului şi cu ceilalţi producători de software, ca Adobe, Symantec, Microsoft şi cu BSA (Business Software Alliance), organizaţia care reprezintă la nivel mondial interesele producătorilor de programe informatice pentru afaceri", a declarat Ovidiu Creangă.

Producătorul american de soluţii software pentru proiectare asistată pe computer (CAD) a deschis în septembrie anul trecut biroul de la Bucureşti, care funcţionează ca reprezentanţă pe piaţa locală şi regională. Pe lângă ţara noastră sunt incluse şi Bulgaria, Serbia, Moldova, Bosnia şi Herţegovina, Muntenegru, Macedonia, Croaţia, Slovenia, Albania şi Malta. Un alt reprezentant Autodesk pentru România şi Europa de Sud-Est este Paul Lipovanciuc, fiind responsabil pentru soluţiile Autodesk din verticala de produse destinate Arhitecturii, Ingineriei şi Construcţiilor. Compania speră ca biroul Autodesk din România să ajungă la mai mulţi angajaţi până la sfârşitul acestui an.

Principalul produs al firmei Autodesk este AutoCAD, o aplicaţie de proiectare asistată de calculator, lansată cu 25 de ani în urmă. Programul AutoCAD este folosit de ingineri, arhitecţi şi artişti care realizează modele tridimensionale.
Mai multe articole despre:
piraterie companie daune Autodesk