MENIU

Piaţa autohtonă a turismului de croazieră îşi va înjumătăţi ritmul de creştere, în 2009

Foto: infotravelromania.ro

Valoarea pieţei turismului de croazieră din România va creşte anul acesta cu până la 50%, la 4,5 milioane de euro, după ce anul trecut a înregistrat un avans de 100% faţă de 2007, potrivit unui studiu realizat de firma de consultanţă Net Worth Advisory, în colaborare cu ANAT.

"În ciuda ritmului de creştere mai scăzut faţă de 2008, anul acesta, valoarea pieţei turismului autohton de croazieră va urma un puternic trend ascendent, de 40 - 50%", a precizat, pentru NewsIn, reprezentantul firmei de consultanţă, Luciana Petrescu.

Potrivit acesteia, anul trecut, valoarea pieţei de profil s-a cifrat la trei milioane de euro, operatorii de profil mizând anul acesta pe o creştere de până la 4,5 milioane de euro. 

Preţul mediu al unui pachet turistic de croazieră cumpărat în România este de 2.000 de euro/sejur pentru o persoană, touroperatorii care vând aceste programe înregistrând, în 2008, circa 4.000 de clienţi. "În pofida faptului că în România croazierele sunt percepute ca fiind un serviciu turistic scump, numărul turiştilor care apelează la acest gen de sejururi este în creştere", apreciază şeful companiei de consultanţă.

Cele mai solicitate destinaţii de croazieră sunt cele din Caraibe şi Marea Mediterană, potrivit studiului menţionat.

Conform operatorilor de croaziere, tarifele pentru o călătorie variază foarte mult, în funcţie de destinaţia aleasă, precum şi de durata croazierei. "Croazierele în jurul lumii pot avea o durata între 4 şi 100 de zile. Cea mai ieftină croazieră, de 4 zile/3 nopţi în Mediterana de Est costă 227 euro/persoană, iar cea mai scumpă croazieră, desfăşurată în jurul lumii variază de la 15.000 - 75.000 euro", declara recent, pentru NewsIn, Laura Stavarache, reprezentantul în România al Ship Travel International, touroperator european specializat în croaziere.

Mai multe articole despre:
turism România creştere