MENIU

Piaţa auto a scăzut cu 60% în primele şase luni, pentru că întârzie deblocarea creditării

Foto: smartcarbuying.com

Vânzările de autovehicule noi pe piaţa românească au scăzut cu 60% în primul semestru din acest an, faţă de nivelul de 176.429 de unităţi raportat în acelaşi interval al anului trecut, ca urmare a întârzierii reluării creditării, au declarat pentru Business Standard reprezentanţii importatorilor.

În ceea ce priveşte vehiculele comerciale, în primele şase luni din 2009, s-a diminuat cu peste 70%, faţă de nivelul de aproape 30.000 de unităţi raportat în perioada similară a anului trecut.

"Piaţa de maşini noi a scăzut cu 60% în primele şase luni. Mai rău decât segmentul autoturismelor se prezintă cel al vehiculelor comerciale, unde scăderea a fost de 70%, acesta fiind efectul logic, deloc plăcut, al scăderii activităţii economice. În plus, companiile finanţatoare au rezerve în ceea ce priveşte finanţarea autovehiculelor comerciale, fiindcă există un risc mare de neplată, şi acestea sunt dificil de revalorificat, iar la revânzare, se pierd foarte mulţi bani", a arătat Radu Cristian, director comercial al Trust Motors, importatorul general al mărcii Peugeot. Datele de piaţă sunt confirmate de reprezentanţii Augusta Motors, importatorul general al mărcii Saab.

Citeşte mai multe despre scăderea pieţei auto.

Mai multe articole despre:
auto scădere piaţă autoturisme creditare