MENIU

Petrom va continua să facă disponibilizări şi în 2010, fără a preciza un număr exact

Foto: bloombiz.ro

Compania Petrom, controlată de grupul OMV din Austria, va continua disponibilizările şi în 2010, fără a preciza un număr exact de angajaţi care urmează să fie disponibilizaţi, a declarat miercuri directorul general executiv al Petrom, Mariana Gheorghe, în cadrul unei conferinţe de presă.

"Companiacontinuă disponibilizările şi în 2009. Este în derulare un program dedisponibilizări început în urmă cu câţiva ani care continuă şi care vacontinua şi anul viitor. O criză economică poate cere managementuluiunei companii o creştere a numărului de disponibilizări. Însă aici estevorba de o cerinţă a pieţei", a declarat Mariana Gheorghe.

Aceastaa mai spus că Petrom nu a stabilit numărul exact de funcţii ce urmeazăa fi disponibilizate, dar că acest lucru îl vor discuta cu sindicateleînainte.

Petromurma să înceapă la 1 februarie 2009 să disponibilizeze 3.000 angajaţila nivel naţional, potrivit Agenţiei Judeţeane pentru Ocuparea Forţeide Muncă Prahova. Compania avea, la sfârşitul lunii septembrie 2008, un număr de 33.656 angajaţi.

Petromare activităţi în sectoarele Explorare şi Producţie, Rafinare şiProduse Petrochimice, Marketing, Gaze Naturale şi Energie şiexploatează rezerve dovedite de petrol şi gaze estimate la 0,9 miliardebarili echivalent petrol, având o capacitate maximă anuală de rafinarede opt milioane tone şi circa 550 de staţii de distribuţie carburanţiîn România. Compania deţine, de asemenea, o reţea internaţională de 257benzinării în Republica Moldova, Bulgaria şi Serbia.

GrupulOMV din Austria deţine 51,01% din acţiunile Petrom. MinisterulEconomiei deţine 20,64% din acţiunile Petrom, Fondul Proprietatea SAdeţine 20,11%, iar 8,24% aparţin acţionarilor minoritari.

Mai multe articole despre:
Petrom OMV angajaţi disponibilizări